Last Monday, we all went to Thommo’s Community Garden for volunteering. The garden is a 45-minute-walk from the campus and grows lots of kinds of organic fruits and vegetables for Foodbank. All of us enjoy gardening there, for example, making chicken beds, picking weeds except poppies, harvesting mulberries and loquats and so on. Also, the volunteers made us some snacks, and enjoy eating them. There were scones with special jam and cream (not so sweet but taste gentle), carrot cakes, and broad beans guacamole. I enjoyed it so much and I wanted to visit again, so I asked them. They welcomed me, so I decided to visit there every Monday until I return to Japan.
So, this Monday, I visited there and did some work. Firstly, I did pick eggs that the hens laid this morning. It was the first time for me to pick eggs on hay, and it looks precious, so I felt a little bit guilty. I am going to thank hens every time I eat eggs. Secondly, I picked overgrown celery and feed it to hens. I was surprised that hens eat not only grains but also vegetables. I could see how hungry the hens are that they pecked them so quickly, and it was funny a little. And then, I picked weeds again and again. There were plenty of fields that need to pick weeds. Also, they plant poppies for gathering bees for bearing fruit plants, like peas, cucumbers, beans, grapes and so on. Grown poppies have characteristic leaves and buds, so it is easy to recognize, however, small ones which have just shot out sprouts from seeds were similar to weeds, so it was difficult. I paid attention so much, but perhaps I picked some little poppies. Sorry, poppies!
Next week, I am going to pick broad beans for Foodbank with Thommo’s garden official volunteers. I am looking forward to doing the work and I hope I will work well. See you next time!
緑に囲まれて気分リフレッシュ!
先週の月曜日に、都市大生全員がThommo’s Community Garden にボランティアに行きました。ここはSWキャンパスから45分ほど歩いたところにあり、たくさんの種類のオーガニック野菜や果物を育てて、フードバンクに寄付しています。私たちはそこで鶏のベッド用に木のチップを運んだり、ポピー以外の雑草を抜いたり、桑の実や枇杷を収穫したりしました。また、現地のボランティアの方が私たちのためにスナックを用意したくださり、一緒にたき火を囲んでいただきました。特性のジャムとクリームをのせたスコーン(甘すぎず優しい味でした)、人参ケーキ、そら豆のワカモレがありました。とても楽しかったのでまた来たいなと思い、聞いてみたところ、歓迎して下さったので、日本に帰国するまでの毎月曜日に訪れることにしました。
そして、今週の月曜日にまた訪問して少しお仕事をしました。まず、雌鶏が今朝産んだばかりの卵を集めました。干し草の上に乗った卵を採る体験は初めてで、雌鶏が頑張って産んだ卵はとても貴重に見え、少しだけ罪悪感を抱きました。これから卵を食べる度に雌鶏に感謝したいと思います。次に、育ちすぎてしまったセロリを抜いて雌鶏たちにやりました。雌鶏たちは穀類だけではなく、野菜も食べることに驚きました。また、ものすごい勢いで彼らがセロリをつつくので、よっぽどお腹が空いていたのだなと面白かわいかったです。そのあとは、ひたすら雑草を抜いて抜いて抜きまくりました。また、ミツバチを集めて、さやいんげん、きゅうり、豆類、ぶどう等の実をならす植物の受粉を助けるために、そこでは、鮮やかなポピーを植えています。育ったポピーは特徴的な葉やつぼみがあるので見分けがつくのですが、芽を出したばかりの小さいポピーは他の雑草とすごく似ていて難しかったです。(現地の方もちょいちょい間違えて抜いていました)一生懸命気を付けたのですが、もしかしたら私も小さいポピーを抜いてしまったかもしれません!ポピーさん、ごめんなさい!!
来週は、フードバンク用のそら豆を現地のボランティアの方と一緒に収穫すると伺いました。お仕事をするのがとても楽しみで、私もちゃんと活躍できるよう頑張りたいと思います。また次の投稿にて!